Sponzorované odkazy
Recept na pečenou dýni po provensálsku již na našem webu máte. Následuje tedy výborná dýňová polévka Ládi Hrušky, jinak dýňový baciložrout. Co k její přípravě budeme potřebovat?
Ingredience – dýňový baciložrout
- 1/2 kd dýně Hokaido
- lžička čerstvého zázvoru
- cibule
- sůl
- pepř
- 1/2 litru vody
- mléko
- máslo
Postup přípravy
- Do hrnce dáme trošku másla a přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a pak přidáme na kostičky nakrájenou dýni, kterou jsme zbavili slupky. Necháme chvíli opranžit a zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená. Přivedeme do varu a po 15 minutách, až bude dýně měkká odstavíme.
- Tyčovým mixérem dýni rozmixujeme, na zjemnění přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme a přidáme 1/2 litra mléka a lžičku nastrouhaného zázvoru.
- Necháme ještě 5 minut provárnout a můžeme podávat.