Dýňová polévka Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Recept na pečenou dýni po provensálsku již na našem webu máte. Následuje tedy výborná dýňová polévka Ládi Hrušky, jinak dýňový baciložrout. Co k její přípravě budeme potřebovat?

Ingredience – dýňový baciložrout

  • 1/2 kd dýně Hokaido
  • lžička čerstvého zázvoru
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 litru vody
  • mléko
  • máslo

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme trošku másla a přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a pak přidáme na kostičky nakrájenou dýni, kterou jsme zbavili slupky. Necháme chvíli opranžit a zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená. Přivedeme do varu a po 15 minutách, až bude dýně měkká odstavíme.
  2. Tyčovým mixérem dýni rozmixujeme, na zjemnění přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme a přidáme 1/2 litra mléka a lžičku nastrouhaného zázvoru.
  3. Necháme ještě 5 minut provárnout a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *