Sponzorované odkazy
Co by to bylo za Velikonoce bez nádivky. A když už máme hotového velikonočního beránka Ládi Hrušky, můžete se pustit i do její přípravy. Její výhodou je, že je rychlá na přípravu.
Ingredience
- 10 rohlíků
- 500 g masa (takové, ze kterého můžete udělat vývar, jenž také použijeme)
- 8 vajec
- kopřivy
- sůl
- pepř
- muškátový květ
Postup přípravy
- Nejprve si na kostičky nakrájíme rohlíky, které poté namočíme do vývaru z masa.
- Na kostičky nakrájíme také maso, dále pokrájíme kopřivy a přidáme k rohlíkům. K tomu všemu ještě přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový květ a rukama důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do nádivkového těsta.
- Vymažeme pekáč, na něj vsypeme těsto, rozprostřeme po pekáči a dáme péct do trouby na 180°C asi na 30 minut, dokud se nám na povrchu neudělá zlatá kůrka.
Zdroj foto: foter.com
Recept je chybně uveřejněný – není tam 500g másla- ale masa !!!!!!!!