Sponzorované odkazy
Dali byste si něco dobrého k nedělní kávě? Píchaná buchta Ládi Hrušky bude přesně to pravé. Hotová je za pár minut a věřte, že talíř bude prázdný za pár vteřin.
Ingredience
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
- čokoláda na vaření
- kypřící prášek do pečiva
- kokos
Postup přípravy
- Nejprve si z vajec oddělíme bílek od žloutků. V míse ušleháme žloutky s cukrem.
- V další míse si z bílků ušleháme sníh.
- Do žloutků přidáme 3 lžíce polohrubé mouky a půl sáčku kypřícího prášku do pečiva. Vše promícháme.
- Na závěr přidáme sníh, lehce promícháme a hotovou konzistenci lejeme na plech s pečícím papírem.
- Dáme péct do trouby na 160°C zhruba na 14 až 16 minut. Zda je buchta hotová můžeme zkoušet špejlí, kdy se na ní těsto nelepí.
- Než se buchta upeče, zatím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- Jakmile je buchta hotová a vychladlá, vezmeme si vařečku a druhým koncem budeme do buchty dělat díry. To pro to, aby buchta nebyla suchá a čokoláda nám zatekla i do vnitřku.
- Na závěr na buchtu nalijeme čokoládu, posypeme kokosem a dáme ztuhnout do chladu.
pna Hruska buchtu jsem delala a tazi se jestli neni chyba ve lzicich mouky a cukru,z toho vam byla tak mala a nizka buchta,to je asi nekde chyba dekuji Lidmilova
To je asi do formičky a ne na plech 🙂
…v tom mnozstvi mouky je urcite chyba, s dovolenim pridam svuj recept:
Těsto:
3 skleničky polohrubé mouky
1,5 skleničky cukru krupice
1 sklenička mléka
1 sklenička oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Poleva:
30 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
20 dkg rozpuštěného másla
3 lžíce kakaa
6 lžic rumu
Postup:
Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Ještě teplou buchtu obráceným koncem vařečky propícháme, přelijeme předem připravenou polevou (všechny suroviny smícháme) a posypeme sekanými ořechy.