Pečená dýně po provensálsku

Sponzorované odkazy

Zahrádky jsou v těchto dnech obsypány dýněmi všech různých druhů. Co s nimi? Kromě dýňové polévky máme pro vás jeden super recept – pečená dýně po provensálsku.

Ingredience

  • malá dýně Hokaido
  • provensálské koření
  • olivový olej
  • sůl
  • česnek

Postup přípravy

  1. Vnitřek dýně vydlabeme, ten potřebovat nebudeme a zbytek dýně nakrájíme na 1 až 2 cm velké kostičky.
  2. Ty poklademe na plech, zasypeme provensálkým kořením, posolíme, přidáme vylisovaný česnek (kolik česneku použijete je na vás), pokapeme olivovým olejem a vše důkladně promícháme.
  3. Dáme zapéct do předehřáte trouby na 200°C asi na 45 minut.

One thought on “Pečená dýně po provensálsku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *