Sponzorované odkazy
Vychytané jogurtové řízečky se nepřipravují na pánvi s olejem, ale dělají se v troubě. Jsou krásně šťavnaté, chutné a prostě je musíte vyzkoušet i vy. Proto zde máme další recepty od Ládi Hrušky – jogurtové řízečky. Co budeme potřebovat?
Ingredience
- 1 velký jogurt
- 6 ks kuřecích řízků
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- strouhanku
- kukuřičné lupínky
Postup přípravy
- Nejprve si vytvoříme marinádu, kdy do mísy vlijeme bílý jogurt, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinyk dle chuti (bazalka, apod.) a na závěr osolíme. Vše hezky promícháme.
- Vezmeme si kuřecí řízečky, naklepeme a vložíme do marinády, ve které je necháme minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
- Po této době je začneme obalovat, kdy si můžet vybrat ze dvou způsobů. Buď použijete klasiku, jako je strouhanka nebo v misce rozdrtíte kukuřičné lupínky a obalíte je v nich. Každý si může zvolit dle své libosti.
- Obalené řízečky dáme na plech s pečícím papírem, zlehka pokapeme olejem a dáme péct do trouby na maximální výkon. Děláme zhruba 30 minut, kdy po 10 až 15 minutách obracíme, aby se hezky udělaly i z druhé strany.
Sponzorem receptu je portál www.nejradce.cz. Rady a tipy pro každý den.