Sponzorované odkazy
U obchodních center se to hemží stánky se burčákem. Jenže ne všechno, co je označováno jako burčák, burčákem skutečně je. Poradíme, jak poznat pravý burčák od toho nepravého.
Pokud doma nemáte minivinohrad a budete se na Moravě pohybovat mezi vinohrady, můžete si vyzkoušet, jak poznat, že jsou hrozny již zralé. Když si bobulku utrhnete, má zlatavou barvu a hlavně po zakousnutí poznáte sladkou ovocnou chuť, kde bude mírné aroma muškátového oříšku. Takový hrozen má dostatek cukru a je ideální na sběr a výrobu vína. Sesbírané hrozny se nejprve vylisují a až po 12 hodinách se začne tvořit něco, čemu bychom mohli říkat burčák. Ten obsahuje například vitamín B a další tělu prospěšné látky.
Nepravý burčák
Poznáte tak, že když vám jej prodejce nalije do skleničky, uvidíte jednolitou, mléčnou barvu s velkým obsahem kvasnic. Necítíte ovocný charakter, naopak, pokud tam ucítíte chuť jablek, je to špatně a nejedná se o pravý burčák.