Sponzorované odkazy
Někdo již zná recept na jablečný řez. Od Ládi Hrušky jste ho třeba ještě nedělali. Pokud máte chuť na něco dobrého k ranní kávě, vyzkoušejte Láďův recept.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a 1/4 hrnku pískového cukru
- 2 vejce
- 4 středně velká jablka
- 1 a 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 10 lžic oleje
- 4 lžíce rumu
- 1 hrnek mléka
- tuk na vymazání
- hrubou mouku na vysypání
poleva:
- 6 lžic moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce ztuženého tuku
- 3 lžíce horké vody
- nahrubo nasekané ořechy nebo strouhaný kokos
Postup přípravy
- Nejprve oloupeme jablka a nastrouháme je nahrubo do mísy.
- Do další mísy přidáme všechny ostatní suroviny, vsypeme nastrouhaná jablka a za pomoci mixéru důkladně promícháme.
- Nyní si vymažeme plech tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Rozetřeme do krajů a dáme péct na 30 minut asi na 220°C.
- Po dobu, co se nám bude péct řez, si uděláme polevu. Všechny suroviny na ní dáme do hrnce a mícháme na sporáku do doby, než se nám vše hezky rozpustí.
- Hotovou polevu nalijeme na vychladlý jablečný řez, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a necháme ztuhnout.
prosím nezkoušejte péct jablečné řezy Ládi Hrušky. Možná to není jeho chyba, ale toho, kdo recept napsal, ale těžko vyrobíte moučník bez mouky, když obsahuje mléko, vejce atd. To bude něco hodně tekutého.
Dobrý den, paní Jano, v receptu je napsáno v ingrediencích 2 hrnky polohrubé mouky. Nevíme, jak jste přišla na to, že tam chybí mouka 🙂