Sponzorované odkazy
Máme pro vás bezlepkovou pizzu. Respektive je to fitness květáková pizza Ládi Hrušky. Už jste někdy zkusili dietní pizzu? Máte jedinečnou příležitost si jí doma připravit. Je to snadné, jdeme na to!
Ingredience
Těsto:
- 1 uvařený květák
- 1 vejce
- mozarella
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky oregana nebo koření na pizzu
Suroviny na ozdobení:
- rajčatový protlak nebo kečup
- rajčata
- houby
- šunka
- mozarella
- a další suroviny dle libosti
Postup přípravy
- Uvařený květák v osolené vodě necháme vychladnout, poté nakráíme na větší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přes plátno z něj vymačkáme všechnu vodu.
- Ke květáku přidáme vejce, nastrouhanou mozarellu a koření. Vše smícháme a vytvoříme těsto, které poté dáme na plech s pečícím papírem, který jsme před tím pomazali olivovým olejem, aby se nám těsto nepřichytlo. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 až 40 minut dozlatova.
- Po upečení ještě horkou pizzu pomažeme protlakem nebo kečupem, naklademe plátky šunky, posypeme houbami, dáme mozarellu nebo jiné suroviny, posypeme kořením a vložíme ještě do trouby na cca 10 minut na zapečení.