Sponzorované odkazy
Kdo si doma pěstuje rajčata a má jich víc, než spotřebuje, může si připravit domácí kečup s rozinkami a stévií od Ládi Hrušky. Bude bez éček a dalších konzervantů. Recept na domácí kečup od Hrušky je tak snadný, že vám s jeho přípravou mohou pomoci i děti.
Ingredience
- 1 a 1/2 kg rajčat
- 2 cibule
- 2 oloupaná jablka
- 6 ks stévie v tabletkách
- půl hrnku třtinového cukru
- půl sáčků hrozinek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- dva velké panáky octa
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kari
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 3 hřebíčky
Čtěte také: Jablečný řez Ládi Hrušky – 4.9.2016
Postup přípravy
- Omytá rajčata si nakrájíme na kostičky. To samé uděláme s jablky, jež ještě oloupeme a vyndáme jadřinec. Stejně tak nakrájíme na kostičky oloupanou cibuli.
- Vše vsypeme do hrnce, podlejeme troškou vody a přidáme všechny ostatní ingredience, KROMĚ stévie!
- Hrnec dáme na plotnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1 a 3/4 hodiny.
- Po rozvaření vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme ještě na čtvrt hodinky povárnout.
- Na závěr přidáme šest tabletek stévie, zamícháme, poté kečup propasírujeme přes síto a můžeme plnit do skleniček, které zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru
Už jsem ho vařila, je dobrý, ale protože mám ráda ostřejší dala jsem tam dva pálivé rožky a navíc jsem ho rozmixovala a přepasírovala přes síto vadily mě tam ta zrníčka a slupky jinak je OK