Sponzorované odkazy
Že vám ještě na stole chybí velikonoční beránek? Láďa Hruška poradí, jak si upéct toho nejbáječnějšího pod sluncem. Chcete recept? Tady je.
Ingredience
- kostka tuku na pečení
- hrnek cukru krupice
- vanička netučného tvarohu
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1/2 pytlíčku prášku do pečiva
- hrst rozinek namočených v rumu
- nastrouhaná kůra z 1 citrónu
Postup přípravy
- V míse utřeme vařečkou do pěny vejce a cukr.
- Dále přidáme tvaroh a rozpuštěný tuk. POZOR, nesmí být horký, jinak se vše srazí.
- Do těsta přidáme mouku, prášek do pečiva, rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru. Vše důkladně promícháme.
- Těsto vlijeme do formy na beránka, nejlépe té silikonové, kde nemusíme vymazávat tukem.
- Pečeme na 180°C asi 3/4 hodiny.
- Vychladlého beránka můžeme buď pocukrovat nebo polít čokoládou a ozdobit.
Zdroj foto: foter.com