Sponzorované odkazy
Že neznáte angreštové kiwi? To je chyba. Tato subtropická rostlina má sladké plody, opravdu připomínající kiwi. Je nenáročná na nějakou péči, bez problému přezimuje, nemusí se ani nějak přikrývat, opadané listí chrání kořeny, takže na co se připravte je nějaké průběžné prostříhávání, protože výhonky mohou dosáhnout výšky až pět metrů.
Konečná sklizeň je rovněž více než slušná. Plody se dají zpracovat všelijak, ať už na šťávu nebo do pečení. My vám nyní poradíme, jak se dělá marmeláda. Angreštové kiwi vstupuje do domácností. Sazenice se dají běžně koupit na internetu, pozor si dejte hlavně při vhodném výběru.
Co budeme potřebovat
- angreštové kiwi
- cukr
- kyselina citronová
- želírovací cukr
Postup přípravy
- Nasbírané kiwi odšťopkujeme (hlavně se musím zbavit těch chloupků), pořádně propláchneme ve vodě a následně bez vody dáme v hrnci vařit.
- Až se nám angreštové kiwi rozvaří, vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme
- Po rozmixování přidáme cukr krystal, trošku kyseliny citrónové a želírovací cukr a necháme ještě minutku povařit
- Poté plníme do skleniček, které po uzavřením obrátíme směrem vzhůru