Jogurtové řízečky Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Vychytané jogurtové řízečky se nepřipravují na pánvi s olejem, ale dělají se v troubě. Jsou krásně šťavnaté, chutné a prostě je musíte vyzkoušet i vy. Proto zde máme další recepty od Ládi Hrušky – jogurtové řízečky. Co budeme potřebovat?

Ingredience

  • 1 velký jogurt
  • 6 ks kuřecích řízků
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • strouhanku
  • kukuřičné lupínky

Postup přípravy

  1. Nejprve si vytvoříme marinádu, kdy do mísy vlijeme bílý jogurt, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinyk dle chuti (bazalka, apod.) a na závěr osolíme. Vše hezky promícháme.
  2. Vezmeme si kuřecí řízečky, naklepeme a vložíme do marinády, ve které je necháme minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
  3. Po této době je začneme obalovat, kdy si můžet vybrat ze dvou způsobů. Buď použijete klasiku, jako je strouhanka nebo v misce rozdrtíte kukuřičné lupínky a obalíte je v nich. Každý si může zvolit dle své libosti.
  4. Obalené řízečky dáme na plech s pečícím papírem, zlehka pokapeme olejem a dáme péct do trouby na maximální výkon. Děláme zhruba 30 minut, kdy po 10 až 15 minutách obracíme, aby se hezky udělaly i z druhé strany.

Sponzorem receptu je portál www.nejradce.cz. Rady a tipy pro každý den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *