Recepty Ládi Hrušky: Vychytaná svatomartinská husa s jablky a cibulí

Sponzorované odkazy

Už se nám to blíží. Obchody jsou zaplaveny husičkami různých velikostí, protože už 11.listopadu si na nich pochutnáme. A proto jsme si pro vás připravili perfektní recept – vychytaná svatomartinská husa od Ládi Hrušky.

Ingredience

  • sůl
  • kmín
  • jablka
  • cibule
  • husa

Postup přípravy

  1. Husičku opláchneme, zbavíme zbytků peří a chloupků a dáme do pekáče.
  2. Osolíme (nemusíme se bát přidat více soli), okmínujeme, přidáme na měsíčky nakrájená jablka jak dovnitř husy, tak i kolem pekáče. To samé udělám s nahrubou nakrájenou cibulí a dáme péct.
  3. Pozor, počeme pozvolna na nižší teplotu cca 150° až 170°C zhruba 3 až 3,5 hodiny.

Husičku podáváme se zelím a houskovým knedlíkem. Nesmí chybět pivečko. Dobrou chuť!

Sponzorem receptu je portál www.nejradce.cz

Tip: Jak snadno oškubat husu? Namočte utěrku, přiložte na husu a rozpálenou žehličkou chvíli po utěrce přejíždějte. Tímto peří odpaříme a tu část, co jsme spařili, škubeme.

Zdroj foto: foter.com

One thought on “Recepty Ládi Hrušky: Vychytaná svatomartinská husa s jablky a cibulí

  1. Váženní kuchtíci a kuchtičky :-), Nevím jestli to tak má být nebo ne, ale chybí jedna u toho jedna maličkost… tedy základní podlití (nebo do základu dáním sádla do pekáče a na něj teprve dát husu na začátku pečení a pak občasné její polévání výpekem v pekáči a nebo třeba jen podlít vodou a pak opět při pečení občasně polévat výpekem? (Tak jako se to obyčejně dělá třeba u kuřete, kam se dává máslo a trochu vody?) Takto, bez podlití se obávám, že bude husa suchá a opálená…
    Jinak recept je to velmi lákavý… a tudíž bych ho rád vyzkoušel… 🙂

    Odpoví mi někdo, prosím, kdo má zkušenost s pečením takovéto se svatomartinské husy?

    Děkuji předem.
    Vláďa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *