Sponzorované odkazy
Co by to bylo za neděli, kdyby se na stole neocitla nějaká buchta nebo moučník. No a pokud máte rádi ananas, v tom případě je jasno – ananasová buchta z plechovky Ládi Hrušky. Co vše k její přípravě budeme potřebovat?
Ingredience
- plechovka ananasu se šťávou
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 kypřící prášek do pečiva
želé:
- 1 litr pomerančového džusu
- 3 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr na oslazení
Postup přípravy
- Ananas se šťávou nalijeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně promícháme vařečkou.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rovnoměrně rozprostřeme a dáme do trouby předehřáté na 180°C na 20 až 30 minut.
- Zatím, co se bude péct buchta, si připravíme želé. Do hrnce nalijeme pomerančový džus, vsypeme tři pudinky a pořádně rozmícháme. Přidáme pro chuť vanilkový cukr, dáme na sporák a přivedeme k varu. Odstavíme při zhoustnutí.
- Na hotovou a vychladlou buchtu nalijeme želé a necháme ztuhnout.